Sljedivost nam omogućuje praćenje i kontrolu čitave proizvodnje, kako bismo osigurali visoku kvalitetu svojih proizvoda. Svi DOBRO proizvodi napravljeni su od kvalitetnih sastojaka poznatog porijekla u pogonima opremljenim najnaprednijom tehnologijom. Vrhunski sastojci i pravovremena obrada mesa ključni su u stvaranju prepoznatljivog okusa proizvoda od slavonske svinje.
Na gotovo 80 000 ha plodnih slavonskih polja sa svojim kooperantima uzgajamo pšenicu, šećernu repu, suncokret, kukuruz, uljanu repicu i ječam koje prerađujemo za ishranu naših svinja. Stočna hrana izrađena od visokokvalitetnih žitarica i uljarica, koju sami proizvodimo, osnovni je preduvjet za dobivanje ukusnoga svinjskog mesa. Stoga volimo reći da doslovno poznajemo svako zrno koje svinja pojede.
Žito grupa jedan je od najvećih proizvođača svinja u Hrvatskoj. Naše svinje uzgojene su i othranjene na hrvatskim farmama, a njihovo podrijetlo pratimo generacijama unazad.
Priprema mesa i proizvodnja trajnih proizvoda odvija se u naša četiri pogona. Kapaciteti godišnje proizvodnje iznose 150 000 komada pršuta, 3000 t trajnih salama i 2200 t ostalih trajnih mesnih proizvoda. Svi pogoni opremljeni su vrhunskom tehnologijom, koja je u skladu s najvišim ekološkim i kvalitativnim standardima industrije.
DOBRO trajni mesni proizvodi napravljeni su od najkvalitetnijih sastojaka poznatog porijekla. Za njihovu svježinu i sočnost te rumenu boju potrebni su samo začini i vrijeme dozrijevanja. Osnovni je dodatak sol, koja se dodaje u manjim količinama kako bi se postigla punina okusa. Proizvodi se minimalno procesuiraju, nemaju umjetna bojila, pojačivače okusa te štetne dodatke i alergene, što ih čini pogodnima za sve skupine potrošača.