Web stranica koristi kolačiće za osiguravanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje statistike posjeta. Pokaži pojedinosti
Prihvaćam
O nama

DOBRO je brand trajnih mesnih proizvoda koje proizvodi Žito grupa, vodeća poljoprivredna i prehrambena industrija u Slavoniji. Žito grupa se sastoji od 29 poslovnih subjekata i zapošljava više od 1.300 djelatnika.

Riječ dobro u hrvatskom jeziku označava poljoprivredni posjed, a u našim očima označava dobro na kojemu nastaju proizvodi sastavljeni isključivo od dobrih sastojaka. Dobro utjelovljuje i samu bit našeg poslovanja – činjenje dobroga za naše ljude i za dobrobit cijele Slavonije.

Cijeli proces proizvodnje trajnih mesnih proizvoda odvija se u krugu od 90 km od proizvodnih pogona, čime osiguravamo potpunu kontrolu proizvodnje. U suradnji sa svojim kooperantima raspolažemo s gotovo 80 000 ha obradivih površina rasprostranjenih na više lokacija. Na vlastitim poljima uzgajamo sirovinu za proizvodnju stočne hrane u našoj tvornici Vitalka. Razvijena grana unutar grupacije je i stočarstvo. Sastoji se od osam svinjogojskih farmi, tri farme muznih krava, četiri farme tovne junadi te dvije farme koka nesilica. Istom stočnom hranom koju sami proizvodimo hranimo životinje na svojim farmama. Na taj način zadržavamo proizvodnju na jednom mjestu te možemo stvarati proizvode visoke kvalitete i prepoznatljivog okusa.

Upravljanje kvalitetom

Proces proizvodnje DOBRO proizvoda osigurava i prati potpunu sljedivost i ujednačenu kvalitetu proizvoda.

Njihovu zdravstvenu ispravnost osiguravamo u svim fazama proizvodnje i skladištenja primjenom HACCP sustava i preduvjetnih programa (GMP, GHP, SSOP). Usklađeni smo sa standardima kvalitete i sigurnosti hrane te sustavima upravljanja okolišem, što dokazuje posjedovanje međunarodno priznatih IFS certifikata.

Prepoznajemo i implementiramo zahtjeve tržišta te kontinuirano razvijamo svijest zaposlenika o važnosti njihovog rada na postizanju i očuvanju kvalitete i sigurnosti, kroz utvrđene odgovornosti i adekvatnu edukaciju. Kontinuirano pratimo i ispunjavamo sve relevantne svjetske standarde i zakonske propise.

Pažljivo odabiremo dobavljače sirovina i repromaterijala, koji su obvezni poštovati zahtjeve vezane uz visoku razinu sigurnosti i kvalitete. Veliku pozornost posvećujemo higijenskim standardima te svakodnevno osiguravamo besprijekornu čistoću proizvodnih linija i drugih proizvodnih prostora. Svi proizvodi na tržište izlaze apsolutno zdravstveno ispravni i sigurni za konzumaciju.

Politika kvalitete i sigurnost hrane – MEI

Preuzmi PDF (134.8K)  

Politika zaštite zdravlja i okoliša

Preuzmi PDF (66.3K)  

DOBRO prodajna mjesta

DOBRO trajni mesni proizvodi dostupni su u većini trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, a naše vlastite maloprodaje možete pronaći na idućim adresama:

ZAGREB

  • Tržnica Dolac, Dolac 2

Radno vrijeme: ponedjeljak 07:00 – 12:00 h / utorak – subota 07:00 – 14:00 h / nedjelja neradna
Kontakt: 0914512637

 

OSIJEK

  • Ulica Hrvatske Republike 43

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 08:00 – 20:00 h / subota 08:00 – 14:00 h
Kontakt: 0914512614

 

  • Robna kuća Sjenjak, Sjenjak 133

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 08:00 – 20:00 h / subota 08:00 – 14:00 h
Kontakt: 0995283862

Proizvodni pogoni

Proizvodni kapacitet gotovih proizvoda

  • komada pršuta
  • trajnih salama
  • ostalih trajnih mesnih proizvoda

Pogon za proizvodnju pršuta

Višegodišnja priprema i razvoj rezultirali su jednim od najmodernijih pogona za proizvodnju pršuta u Europi.
Sam je pogon robotiziran s automatskom linijom za proizvodnju pršuta na koju dolazi samo prethodno selektirana sirovina točno određene mase. Masa sirovine važna je radi kontroliranja soli u pršutu. Cilj nam je proizvesti zdravstveno ispravan i siguran proizvod visoke kvalitete u kojemu su jedini sastojci svinjski but i jadranska sol. Meso se prethodno masira kako bi tkivo bilo mekše i kako bi se omogućilo ujednačeno prodiranje soli. U proizvodnji pršuta ne upotrebljavaju se kemikalije, konzervansi ni drugi aditivi te nema procesa dimljenja.
Unutar pogona se nalaze četiri robota za slaganje butova na regale te dodatna dva automatski vođena robota koji razmještaju butove po pojedinim fazama u procesu proizvodnje. Uloga tog sustava je i vaganje regala s butovima kako bi se pratilo kalo proizvoda. Proces zrenja odvija se u sedam različitih komora te sedam faza u kojima se u potpunosti kontroliraju uvjeti. Visoka razina higijene postiže se automatskom praonicom za regale, a i sam proizvod prolazi kroz automatsko pranje. Prije otpreme proizvoda vrši se kontrola kvalitete i automatsko paletiranje.

Pogon za proizvodnju trajnih salama

Pogon za proizvodnju trajnih salama i kobasica s plijesni i bez nje projektiran je i izveden po najvišim svjetskim standardima.
Na ulazu u pogon vrši se detaljna kontrola kvalitete sirovine, nakon čega se smješta u komore za temperiranje kako bi se sam proces proizvodnje nastavio uz optimalne uvjete. Linija za preradu opremljena je vagama, što osigurava veliku preciznost, ravnomjerno doziranje začina po cijeloj šarži i ujednačenost zamjesa miješanjem u vakuumu – sve uz minimalan porast temperature sirovine. Na automatskoj liniji proizvodi se pune u ovitke te se premještaju u komore za sušenje. Kalo proizvoda pomno se prati čestim vaganjima regala s kobasicama. Završetkom zrenja regali s proizvodima peru se u automatskoj praonici, a proizvodi prolaze završnu kontrolu prije izlaska na tržište.

Pogon za proizvodnju trajnih mesnih proizvoda

Pogon za proizvodnju trajnih mesnih proizvoda s plijesni i bez nje također je projektiran i izveden prema najvišim svjetskim standardima.
Prijam sirovine odlikuje detaljna kontrola svakog komada mesa, nakon čega se premješta u komore za temperiranje kako bi se postigli optimalni uvjeti za nastavak proizvodnje. Temperirana sirovina sa začinima se miješa i masira pulsirajućim vakuumom u tumblerima, čime dobivamo omekšano komadno meso spremno za punjenje u ovitke i mrežice. Dvjema automatskim linijama za punjenje dobivamo kompaktne proizvode ujednačenog presjeka koji se automatskim sustavom kretanja smještaju u prethodno određene komore za sušenje. Nastavak procesa pomno se prati te se vrši kontrola parametara u svakom trenutku sušenja i zrenja. Završetkom zrenja regali s proizvodima peru se u uređaju za pranje, a proizvodi prolaze završnu kontrolu prije izlaska na tržište.

Pogon za narezivanje i pakiranje trajnih mesnih proizvoda

Pogon za narezivanje i pakiranje trajnih mesnih proizvoda sastoji se od nekoliko povezanih cjelina koje osiguravaju njihovu zdravstvenu ispravnost te omogućuje potpuno praćenje sljedivosti u procesu proizvodnje.
Izdvojenu cjelinu u pogonu čini iskoštavaonica, gdje su, uz automatsku liniju za pranje pršuta i niz uređaja koji olakšavaju sam proces, nezaobilazne vješte ruke mesara koje svaki pršut pretvaraju u jedan od tri krajnja oblika dostupna kupcu.
Osim pripremnih prostorija gdje se iznimna važnost posvećuje pravilnom temperiranju proizvoda kako bi se postigli zavidni kapaciteti i kvalitetan izgled proizvoda, opremljenost čistih soba čini srce pogona jer osiguravaju mikrobiološku stabilnost zapakiranog proizvoda uz visoku automatizaciju uređaja za narezivanje, gdje je ljudski kontakt s gotovim proizvodom sveden na minimum ili u potpunosti izbjegnut.
U pogonu se nalazi šest linija za pakiranje kako bismo svojim kupcima mogli ponuditi pakiranja u vakuumu, modificiranoj atmosferi ili flow packu.
Skladište gotovih proizvoda i njihova otprema opremljeni su visokoautomatiziranim regalnim konstrukcijama koje omogućuju brz, efikasan i stabilan protok zapakiranih proizvoda iz pogona.
Kontakt informacije
Opći upiti i informacije Prodaja Proizvodnja Marketing Zapošljavanje Žito grupa Kontakt forma